Kunst Collectief Barneveld
Exposities Schaffelaartheater

Exposities

Schaffelaar Theater

"En Plein Air", Manuel Boonzaaijer en Rypke van der Ploeg, 16 december 2022 tot april 2023


"Zand erover", groepstentoonstelling, 13 september 2022 tot 16 december 2022


Solo expositie, Henk Derksen, van 8 april tot 20 juni 2022


"Samenhang - mooier dan ooit", van 18 september 2021 tot 20 januari 2022Vanaf 5 oktober 2019 - LOS ZAND


Deze expositie, waarin tien plaatselijke kunstenaars zich lieten inspireren door het eeuwenoude zand op de zandverstuiving in Kootwijk, laat verschillende invalshoeken en uitwerkingen van thema LOS ZAND zien.


Alle kunstenaars hebben daadwerkelijk gewerkt op het zand, soms gezamenlijk, soms alleen in een verplaatsbare rode cirkel met een doorsnede van 2 meter. Sommige kunstenaars kwamen meerdere malen terug om het unieke landschap op verschillende tijdstippen en onder verschillend weersomstandigheden vast te leggen, anderen namen schetsen en herinneringen mee en werkten die verder uit in hun atelier.


LOS ZAND, een expositie met allemaal verschillende werken met tóch een heleboel raakvlakken!


Kijk hier op de website voor meer info. 

Vanaf 27 oktober 2018 - Jan Hiensch


Er is een nieuwe expositie te zien in het Schaffelaartheater te Barneveld. Jan Hiensch laat zijn werk zien in de foyer van het theater. Met zijn unieke werkwijze en materiaalkeuze maakt het de moeite waard om deze diverse tentoonstelling te bezoeken.


De expositie is na de officiële opening, tijdens de openingstijden van de theaterkassa vrij te bezoeken.

De toegang is gratis.


Bekijk alvast meer van Jan Hiensch op zijn website.

17 februari - juni 2018 expositie NAT

door Wilma Terlouw


De expositie is deze keer samengesteld met werk van Willma Terlouw. Zij is een kunstenares van wie je in dit theater al eerder werken kon bewonderen, maar nog nooit eerder een complete expositie. Het thema voor deze expositie is water, met als titel ‘NAT’.

De werken van Wilma Terlouw staan in het teken van de weerspiegelingen en de gelaagdheid van water. Het wateroppervlak weerspiegelt de werkelijkheid boven het water en geeft die vervormd en vervaagd terug. Vaak krijg je alleen die weerspiegeling te zien: het origineel houdt zich schuil.

Een bijzonder interessante gedachte, vindt Wilma Terlouw, en dat zorgde voor haar fascinatie voor water.


De expositie is na de officiële opening, tijdens de openingstijden van de theaterkassa vrij te bezoeken.

De toegang is gratis.


www.wilmaterlouw.nl

Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Oktober 2017 opening 'The Show Must Go On'


Zaterdag 28 oktober 2017 wordt om 16.00 uur in de boven foyer van het Schaffelaartheater de nieuwe kunstexpositie geopend. Deze expositie is er een met een speciale lading. De exposities in het Schaffelaartheater worden georganiseerd in samenwerking met Stichting KunstCollectief Barneveld. Zo ook deze editie, maar deze keer heeft de stichting iets bijzonders bedacht.

 

Stichting KunstCollectief Barneveld draagt het Schaffelaartheater een warm hart toe en heeft daarom besloten op gepaste wijze steun te betuigen. Dit doet zij op een manier waarop een kunstcollectief dat het beste kan, namelijk door expressie.

 

Een ware groepsexpositie met als thema ‘The Show Must Go On’.

 

Maar liefst 13 beeldend kunstenaars hebben één of meerdere werken gemaakt die deel uitmaken van deze groepsexpositie. Annelies Barendrecht, Julia Borsboom, Ton van Dieën, Ed Gerritsen, Willem Grift, Davitha van de Kuilen, Thea Lagerweij, Faun Noir, Arend Slotboom, Wilma Terlouw, Wijnand Thomassen, Henny Verburgt en Helene Wieringa; u gaat werken van al deze kunstenaars aanschouwen in één expositie.

Foto Jan van de Brink

Liggend in water

Acryl op doek, 70 x 100 cm
2014
hier om uw eigen tekst toe te voegen.