Kunst Collectief Barneveld
Expositie Vrijheid

EEN EXPOSITIE MET HET THEMA 'VRIJHEID', IN HET SCHAFFELAARTHEATER


Het idee voor een tentoonstelling met het thema Vrijheid is ontstaan naar aanleiding van de vraag van het Barnevelds Schrijfgenootschap aan Stichting Kunstcollectief Barneveld om mee te werken aan een boek, ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. Stichting Kunst Collectief Barneveld riep alle kunstenaars uit de achterban op om mee te doen aan deze tentoonstelling en de kunstenaars waren vrij meerdere werken aan te leveren.


Deelnemende kunstenaars gingen aan de slag en vervaardigden een tekening, schilderij of beeld met het overkoepelende thema VRIJHEID. Sommige werken zijn gemaakt als illustratie bij een verhaal uit het boek maar verreweg de meeste kunstwerken zijn een eigen interpretatie van het thema door de kunstenaar zelf. Niet alle werken konden in het boek worden opgenomen maar zijn wel te zien in deze bijzondere expositie: een afwisselende en boeiende tentoonstelling met beelden, tekeningen, mixed media en schilderijen met elk een eigen visie/vorm. 


VERDERE INFORMATIE


De expositie in nog tot 5 mei 2021 op afspraak (contact@schaffelaartheater.nl) te zien en mochten de coronamaatregelen versoepelen: dan ook tijdens de openingstijden van de kassa.


Deelnemende kunstenaars:


Henk Jan Witteveen 

Elles Wilms 

Aukje Westra 

Wijnand Thomassen 

Wilma Terlouw-van den Top

Arend Slotboom 

Dorine van Ravensberg

Leo Rakhorst 

Hennie Ouwendorp

Jan Joost Maasland 

Thea Lagerweij 

Davitha van de Kuilen 

Jan Hiensch 
Hanny van Ee 

Ton van Die├źn 
Henk Derksen

Julia Borsboom 

Manuel Boonzaaijer 

Henk Derksen, "De Vrije Man"

'Nooit meer spertijd' (verhalen om nooit tet vergeten)

Te koop bij onder meer Boekhandel Romijn te Barneveld.